amikor menni kell...

2012. május 28., hétfő

Britis Paragliding Open 2012 - Meduno - Italy

Korábban még nem rendeztek itt versenyt és emiatt, no meg az angolok kompetenciája miatt amit a versenyrendezésben mutattak az elmúlt pár évben tettem le a voksomat emellé a verseny mellé.
Tóni, Métá, Sziszi meg én indultunk neki az egy hétnek a viszonylag rossz időjárás előjelzés ellenére. 
A verseny létszám limitje nem telt meg, ami azért nem megszokott az angol versenyeken. Köszönhető lehet a szezonban elérhető rengeteg versenynek és az árnak, mert a brittek nem igazán voltak szégyenlősek mikor beárazták a dolgot.
A hely hibátlan, az alpok déli részének vége az olasz síksággal az előtérben. A közeli reptér miatt van légtér korlát, amit minden nap külön definiálnak, de általában 2200 méter. A starthely közel ezer méteren van és elég tágas, kocsival megközelíthető.
A mezőnyben vannak nagykártyák, de nem mondanám kiemelten erősnek. Esélylatolgatásra nem is vállalkozom, mert a 15-20 igazán nagymenő mellett mindig van további 30-40 olyan aki bármikor odaérhet. Természetesen szeretnék minnél jobb helyen végezni, ami mondjuk az első 30-at jelenti, de akkor nem fér bele semmilyen elbaszás, hozni kell a legjobbat.
A versenyt, mint minden british opent, előben lehet követni, live trackert viszünk magunkkal minden versenynapon. Akinek van ideje és érdekli az megtalálja itt a brithis open alatt:


http://www.livetrack24.com/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése