amikor menni kell...

2012. augusztus 28., kedd

serial cup 2012 - tolmin - slovenia - task 1

Sajnos a versenynek helyet adó kempingben két napja nincs internet, ezért nem sikerült jelentkeznünk a versenyről. Most is be kellett jönnöm kobaridba, mert még nem tudták megoldani, habár ígéretet kaptunk, hogy hamarosan a szolgáltató elhárítja a hibát.

Na szóval. Megvolt az első két nap az eltörölt vasárnap után a front elhaladtával gyönyörű napos időre ébredtünk hétfőn és várakozással telve indultunk a mindenki által jól ismert kobala starthelyre.

Mikor eldöntöttem, hogy jövök akkor olyan információim voltak erről a versenyről amelyek laza kis versenyről, könnyített, bárki által könnyen megrepülhető feladatokról, csupa körkupolás ernyőről és gyenge mezőnyről szóltak.
A mezőnyben azért 8-10 világklasszis is nevezett, jellemzően szlovének, de a lengyelek és a litvánok között is vannak jók. Igaz nincs tele a mezőny enzokkal és IP6-okkal, de azért 20-30 jó pilóta, jó ernyővel árnyalja a képet.

Amikor viszont kiírták a feladatot az első nap, leesett az állam. Szó szerint. Már aránylag sok alkalommal jártam itt és elég sok taskot repültem, de ezek most bevirítottak egy 83 km-es nagyon trükkös taskot. Volt benne minden ami kell, kobaláról a stolra, stol starthely előtti faluban forduló, onnan át a polovnikra, onnan a krn-re, majd mosna-soci, onnan a völgy másik oldalán a liveki kuk antenna, majd a krn teteje és a cél. Ez távolról sem egyszerű feladat kezdőknek, de azt mondták a jó idő segíteni fog.
Nem volt jó idő. Etalon idő volt. Bomba nap. Erős liftek és viszonylag magas alap, kb 2400-2500 méter.
Nem mentem rosszul, szinte végig jó volt a pozícióm, sajnos az első bolytól valahol lemaradtam pár percet, amiből a végére lett húsz is, de a második-harmadik hullámban sikreült abszolválnom a feladatot. Simonics Petivel egy percen belül értünk be, Ő 10. lett, én 14.
Összesen 63 pilóta ért célba a 104-ből, de időben óriási különbségek voltak, mivel az első 2 óra 16 perc alatt verte be az utolsónak pedig 4 óra 29 perc kellett ugyanehhez.
Természetesen a szlovének nagyon jól mentek az első húszban 8-an befértek, és az első három is közülük került ki.

Nagyon érdekes változatos feladat volt, etalon idő, ammiben a szokásos helyeken tekerés nélkül nyomtuk neki mint az őrült.

eredmények itt: http://www.slo-paragliding.com/datoteke/serial/task1.html

fényképek a task 1.-ről itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.445672605477360.103920.162640800447210&type=1

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése